Museu i centre d’estudis de l’esport Doctor Melcior Colet

BARCELONA MODERNISTA

Museu i centre d'estudis de l'esport Doctor Melcior ColetMuseu i centre d'estudis de l'esport Doctor Melcior ColetMuseu i centre d'estudis de l'esport Doctor Melcior Colet

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet és un museu dedicat a la difusió i exhibició dels elements més destacats en el desenvolupament de la història de l’esport català dels últims segles. Té la seu en un edifici modernista construït el 1911 per Josep Puig i Cadafalch, la Casa Pere Company, que es troba situada al carrer Buenos Aires, a l’Eixample esquerra de Barcelona.

La casa va ser proposada el 1911 per al premi del concurs anual d’edificis artístics de l’Ajuntament de Barcelona, guardó que finalment va concedir-se a la fàbrica Casaramona, del mateix arquitecte. És considerada la primera obra de l'”època blanca” de Puig i Cadafalch, en què l’arquitecte de Mataró va introduir influències de la Sezession vienesa als seus projectes. A la façana es manté algun element decoratiu, com ara l’esgrafiat de la verge de l’Assumpció de la banda del carrer de Buenos Aires, obra de Tomás Fontanals.

El 1940, la casa va ser adquirida per un famós ginecòleg, el doctor Melcior Colet i Torrabadella, que la va convertir en una clínica. El 1982, el doctor Colet va regalar l’edifici a la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya perquè la transformés en un museu. Va ser restaurada el 1986 per Joan Bassegoda i Nonell per acollir-hi el Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet.